Тапицерски услуги

ЛМТ е семейна фирма с дългогодишен опит в обзавеждането и декорацията на домове и заведения. От позицията на хора занимаващи се с претапицитане на мебели вече почти половин век , ние смело можем да заявим ,че сме експерти в тази област.Извършваме всички тапицерски услуги – ремонт ,притапициране и реставрация на всякаква мека мебел: дивани , фотьойли,табуретки, столове, матраци, офис мебели и др.Гордеем се с нашата работа и репутация, затова предлагаме качествено обслужване и професионална изработка на добри цени.При нас старото обзавеждане на домът ви може да бъде направено като ново.Ние ще направим безплатен оглед на вашите мебели,ще направим точна калкулация на необходимите материали за нашите ТАПИЦЕРСКИ УСЛУГИ и ще Ви дадем професионален съвет относно :качество, дизайн и функционалност.При претапицирането на мебели можем да направим от най елементарна смяна на дамаската ,до основен ремонт с подмяна на прпужини, дунапрен, механизми,стягане на корпуса и др.Ако има възможност можем да променим модела и дизайна на вашата мека мебел.Ще ви посъветваме за плюсовете и минусите при ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ .Безспорно ако корпусът на вашите мебели е здрав и те нямат нужда от подмяна на пълнежа/пружинен пакет ,дунапрен/, то претапицирането ще е едно изгодно решение.Но има случаи при които се налага смяна на елементи по корпуса,механизми ,основен ремонт на седалки и др.То тогава цената би се доближила до тази на нова мебел!В повечето случаи старите мебели са изработени с много високо качество,затова си заслужават да сереставрират.

При избор на фирма за ТАПИЦЕРСКИ УСЛУГИ или майстор ТАПИЦЕР се поинтересувайте с какъв опит се те.Посетете техният магазин или ателие,поискойте да видите мебели изработени от тях.Защото на пазара е пълно с “добри майстори “които знаят и могат всичко!


Тапициране на стени и врати


Тапицирането на врати и стени е един от най древните способи за украшение на дома.Направата на стенни панели ни позволява да разнообразим интериора в помещението и да му придадем неповторима елегантност.С тапицирането на стени вие може да скриете някой недостатъци във вашето помещение.Тапицираните врати се използват за шумоизолация.


Претапициране на столове


Претапицирането на столове на пръв поглед изглежда елементарно , но това е достатъчно специфичен процес.При експлоатацията се износва не само дамаската . Може да се разхлабят сглобките , което налага да се скрепят отново.Понякога се налага да се смени дунапрена или ако столовете са с пружини те да се ремонтират.


Претапициране на мебели


Най-натовареният и износващ се елемент в една мека мебел това е седалищната част. Независимо дали става въпрос за тапициране на столове, реставрация на кресла,или ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАНИ в почти всички случаи когато те са амортизирани в продължение на 10-15 иповече години се налага ремонт. Затова е хубаво когато се претапицира мека мека мебел , да се развали до основата,за да може да се прецени в какво състояние е тя.Не само да се сменя дамаската!Хубаво е да се преопънат коланите на седалката,ако те са ластични да се сменят ,защото са изгубили еластичноста си. При тапицирането на мебели с пружинна система “Бонел” много често има счупени чашки, което нарушава цялата геометрия на пружината. Затова те трябва да са сменят.При ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ с пружини тип “Епеде” най често се налага смяна на напречните щанги.

Най-качествените и здрави пружини това са”Спиралните”.При тях нама чупене и деформиране .При претапициране на мебели с тези пружини се налага единствено те да се привържат ,ако има разхлабени възли.Независимо, че вече има много иновативни и висококачествени продукти като “Пенолатекс” ,” Мемори пяна” и др. ,ние Ви съветваме никога да не заменяте спиралните си пружини с нещо друго. С никой друг материал не може да се постигне такава дълготрайност ,качество и комфорт. В момента в България няма фирма която да произвежда мебели с тези пружени.Един или два са мебелните магазини в които можете да поръчате такава мека мебел внос, но на цени които малко хора могат да си позволят. Затова ако някой Ви препоръча да замени спиралните пружини на вашите мебели с нещо друго , това ще есамо поради факта ,че не знае как да ги върже. Работата с тази пружинна система изисква много опит и практика. За да бъде вързана добре една седалка с тези пружини майсторът ТАПИЦЕР трябва много добре да познава специфичните операции като:връзване с различни възли ,шиене, гарниране,направата на кант и др. Поради факта, че с тези пружини се е работело преди 35-40 години в момента не са много хората които могат да се справят качествено и професионално с тези операции.

Претапициране на мебели цени?

Определянето на цена за претапициране на дадена мебел е много относително нещо. Цената за тапицерските услуги зависи от това през каква експлоатация са преминали до сега мебелите, от качеството с което са изработени и др. В практиката ни сме попадали на случаи при които 30 годишен диван изглежда като нов, в други случаи дивани на 4-5 години са грохнали, с изкъртени подлакътници, издънени седалки и др. Затова не може да се определи цена за претапициране на определен модел, без той да бъде огледан от специалист тапицер. Едно от основните пера при образуването на цената за тапицерските услуги това е разхода за дамаска или кожа. Добре е да се знае, че среден клас дамаска или еко кожа струва 10- 12 лв. Има и евтини дамаски от 3-5лв /промазка, жарсе/, има и такива от по-висок клас които струват от порядъка на 15-25лв. и нагоре. Друг фактор влияещ на образуването на цената за претапициране на мебели е качеството на вложените материали. Трябва да знаете, че полеуретановата пяна / дунапрен/ който се влага в мебелите, може да бъде с различна плътност: 18,20,25,35,40 кг. на кубически метър. Колкото по малка плътност е тя, толкова е по-евтина, но съответно и еластичноста и е по малка. Препоръчително е за седалищната част да се използва пяна с плътност не по малка от 25 кг на кубически метър. Най накрая, но може би най важна е цената за труд. Общо взето офертите на повечето тапицери са близки или еднакви. Примерно цената за труд при претапициране на мебели от среден ценови клас варира: Диван-100-150лв. , Фотьол-50-80лв, Табуретка -10-15лв. Но при избор на оферта не гледайте само цената! Защото един неопитен тапицер, дори и с най скъпите и качествени материали може да съсипе вашите мебели.

ЗАТОВА ИЗБИРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И КЪСМЕТ!


Коментарите са забранени.